når mūsen ta’r en slapper

I søndags blev jeg forfatter

8. januar 2008 - 14:02

Jeg havde haft næsten to måneder til at vænne mig til tanken, men det var stadig med en blanding af vantro og begejstring, at jeg åbnede Politikens femte sektion og på side tre så en et-sides artikel prydet med et stort billede af mig og en henvisning til novellen ”Faldet” bagerst i bladet.

Det startede i efteråret, hvor jeg to uger før deadline blev henvist til en konkurrence, som Politikens søndagstillæg, Magasinet, afholdt. Temaet var lyst og præmiesummen var på 7000 kroner, og da man normalt skal prise sig lykkelig for et gavekort på et par hundrede kroner når der afholdes skrivekonkurrencer i Danmark, skrev jeg løs. Det gjorde mange fra min forfatterforening også, og både der og i min skrivegruppe fik jeg uundværlig kritik under skriveprocessen. Jeg sendte novellen ind i sidste øjeblik og glemte den ret hurtigt igen, for jeg havde fået at vide af en der kender en der arbejder for Politiken, at de havde modtaget ikke mindre end 1200 noveller, så det var jo ikke fordi jeg havde en chance.

Så skete det. Den 14. november sidst på eftermiddagen ringede min telefon. Jeg tog den og kvinden i den anden ende præsenterede sig som Julie Bondo Gravesen, Magasinets redaktør. Hun kunne fortælle mig, at blandt den enorme bunke af noveller havde dommerpanelet ((oponionsredaktør Bjørn Bredal, kulturredaktør Katrine Hansen og Magasinets redaktør Julie Bondo Gravesen)) besluttet, at min var den bedste. Det var vildt surrealistisk; hvordan kunne min novelle være den bedste blandt næsten 1200? Jeg var næsten for befippet til at besvare hendes spørgsmål, og jeg tror først rigtig, det gik op for mig, at jeg havde vundet, efter der var blevet lagt på. Men vundet havde jeg virkelig, og en måneds tid senere fik jeg rettelser fra deres korrekturlæser. En journalist ringede også og jeg talte om mig selv og mine skriverier i næsten en time. En time tog det også for fotografen at få det helt rigtige billede i skoven bag mit hjem. Og nu ligger resultatet af det hele på mit skrivebord og jeg har det næsten ligesom jeg havde det den 14. november.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I maj skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier