når mūsen ta’r en slapper

Link: Håbefulde Unge Forfattere

13. januar 2008 - 12:25

Håbefulde Unge Forfattere -- huf i daglig tale -- er min forfatterforening, som jeg har været medlem af siden oktober 2005. Det er en lille forening med omtrent 100 medlemmer, hvis kerne er netsiden huf.dk.

På foreningens hjemmeside har medlemmerne mulighed for at kommentere hinandens tekster og diskutere skriverelevante (og -irrelevante) emner. Det der, efter min mening, adskiller huf fra andre forfatterforeninger i Danmark er seriøsiteten. Huf er et sted for forfatterspirer der har ambitioner med deres skriverier. Det ses tydeligt på dybden i både kommentarene og forumdiskussionerne. Hufs medlemmer lægger ikke fingrene imellem, når vi kommenterer hinandens tekster -- hvis der er dele af teksten, der ikke fungerer, får forfatteren det at vide; det er kotume at skrive grundige kommentarer, der jævnligt overstiger en skærmside. På forummet diskuterer vi vores og andres skriverier, skriveværktøjer og gør hinanden opmærksom på kommende skrivekonkurrencer.

Foruden de sociale aktiviteter er huf.dk også hjemsted for en skrivegruppeopslagstavle for dem, der ønsker at oprette en ny eller blive medlem af en eksisterende skrivegruppe, og en oversigt over danske forlag, der gør det nemt at finde frem til de forlag, det kan være relevant at sende ens manuskript til.

Huf afholder også arrangementer foruden den årlige generalforsamling. Caféaftener med oplæsning og hyggesnak om skrivekunsten og besøg på messer er et tilbagevendende tema, men mere ambitiøse arrangementer er også i vente. Den 18-20. januar afholdes hufs første skrivekursus med professionelle undervisere. Langt størstedelen af arrangementerne finder (desværre) sted i Københavnsområdet, da flertallet af medlemmerne er derfra.

To gange om året udkommer hufs medlemsblad -- Skrivelyst -- der dels er bestyrelsens og arrangementudvalgets talerør men hovedsageligt er en samling er skriverelevante artikler skrevet af medlemmerne. Det nyeste nummer rummer et interview med Pablo Llambías og to udvalgte medlemmer, og artikler om hurtigskrivning, formler i fiktion, plotteknik, litterære bondefangere, social skrivning og det nyligt afholdte Eurocon.

Som det fremgår af navnet, er huf rettet mod den yngre generation af aspirerende forfattere, så for at melde sig ind skal man være under 30. Medlemsskabet koster 100 kroner om året, men det er pebernødder -- i hvert fald sammenholdt med hvor meget, jeg har fået ud af at være medlem.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I december skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier