når mūsen ta’r en slapper

Forfatterskolen for Børnelitteratur

17. april 2008 - 20:33

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at min store drøm i øjeblikket er at komme ind på Forfatterskolen, men da oddsene er forbandet dårlige -- 6-8 ud af over 200 kommer ind -- og man jo siger det der med ikke at putte alle æggene i én kurv, har jeg også tænkt mig at søge ind på Forfatterskolen for Børnelitteratur.

Ligesom Forfatterskolen er uddannelsen 2-årig, men det er en deltidsuddannelse med undervisning én dag om ugen, og den er desværre ikke SU-berettiget men koster derimod 15.000 om året. Den store forskel fra Forfatterskolen er derudover, at fokuset er på børne- og ungdomslitteratur, og de særlige forhold som knytter sig til at skrive for de målgrupper. Det meste af min kortere fiktion er ikke rettet mod yngre læsere, men den roman jeg arbejder på er i ungdomsgenren, og jeg holder mig ikke fra at læse ungdomsromaner fra tid til anden, så den del af skolens repertoire har min interesse. Desuden mener jeg, at lighedspunkterne skrivehåndværksmæssigt langt overskygger forskellene på de forskellige aldersmålgrupper, så jeg er overbevist om, at man ikke kun bliver bedre til at skrive børne- og ungdomsfiktion af at tage uddannelsen.

Kari Sønsthagen er leder af skolen og underviser også selv, og derudover er de tilknyttede undervisere Benni Bødker, Cecilie Eken, Kamilla Löfström, Martin Glaz Serup, Tina Schmidt og Torben Weinreich. De har alle sammen udgivet bøger i genren, og undervisningen er efter sigende aldeles kompetent ((mon jeg nogensinde kommer til at se det ord på helt samme måde efter at have læst Doppler?)).

Ansøgningsfristen er den 15. maj, og i modsætning til Forfatterskolen er det ikke frit hvilke tekster man medsender. Den vedlagte tekst skal være en prosatekst på maksimalt tre sider, der "alvorlig eller humoristisk, realistisk eller fantastisk" i en enkeltstående fortælling eller som scene i en længere fortælling, beretter om en af de situationer, der er opstillet i skolens ansøgningskrav.

Skolen optager 12 nye elever ved hvert optag, og ansøgningspuljen var sidste gang på 82 personer.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I december skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier