når mūsen ta’r en slapper

Skrivekonkurrence: Dramatisk Debut 2010

29. juni 2009 - 19:14

Teater V i Valby, der blev grundlagt for bare fire år siden, efterlyser kommende teaterdebutanter. De er villige til at give 100.000 kroner og en professionel debut for det bedste teatermanuskript på 75-90 sider, der ved hjælp af højst fire skuespillere er i stand til at få "sparket lidt spræl og nyt liv ind i det danske teatermiljø," som Teaterleder Pelle Koppel udtrykker det. Det er et krav, at man endnu ikke er debuteret som professionel teatermanuskriptforfatter, og dermed er chancerne for aspirerende forfattere (såsom undertegnede) jo allerede forbedret en hel del. Derudover er der ret specifikke krav til formateringen af manuskriptet og hver person må kun deltage med ét manuskript -- læs hellere retningslinjerne grundigt igennem, inden du begynder.

Deadline for indsendelsen er den 1. oktober klokken 12. Den syv mand store jury vil derefter udvælge de tre manuskripter, der skal i finalen, som finder sted den 6. december. Der vil alle tre manuskripter blive opført i form af en såkaldt reading, hvorefter juryen og de deltagende teaterfolk bestemmer hvem der fortjener førstepræmien. Urpremieren finder sted den 28. februar 2010.

Jeg er overbevist om at der findes et unikt og særligt talent et sted derude som fortjener at få lov til at gå hele vejen. Jeg håber at denne konkurrence vil få mulighed for at bide sig fast og at teatret vil gøre det et en tilbagevendende begivenhed, at give plads til en helt ny og uprøvet dramatisk stemme. Vi skal jo alle sammen starte et sted og Teater V fortjener anerkendelse og ros for modet til at turde satse så markant på en endnu fuldstændig ukendt debuterende dramatiker

Det udtaler juryformand Jakob Weis, og jeg kan kun håbe, at hans ønsker bliver hørt, for selvom jeg personligt aldrig før har skrevet et skuespil, har konkurrencen inspireret mig til en historie, der sikkert aldrig var faldet mig ind uden mediet og dets medfølgende begrænsninger og muligheder.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I juni skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier