når mūsen ta’r en slapper

Skrivekonkurrence: Krimi

1. juli 2009 - 19:41

Krimien har de sidste år hærget Danmark, og Politiken mener tydeligvis ikke at vi nærmer os en bølgedal -- de har sat en konkurrence i gang med en præmiesum på ikke mindre end 200.000 kroner for den bedste kriminalroman.

Den gode krimi har i de senere år grebet os alle med sit ofte gennemborende blik på og laserskarpe skildringer af vores samfund og samtid. Den forholder sig til alt, hvad der omgiver os, samtidig med at gåden skal løses, motivet afsløres og morderen findes.

Noget tyder på, at det er en samfundsskildrende krimi, Politiken er ude efter, og ikke en Dan Brownsk spændingsroman, da det også er et krav, at romanen fortrinsvis skal foregå i Danmark.

Det er ret begrænset, hvad jeg har læst af krimier, og den seneste var vist en af Mord-romanerne af Turell, som nok ikke er den mest typiske af slagsen. Kort sagt har jeg ikke særlig god føling med genren, men da jeg for nylig alligevel har købt mig Don't Murder Your Mystery i forbindelse med Gyldandals konkurrence, og der stadig er lang tid til deadlinen den 1. ferbruar, vil jeg da gå at gøre mig nogle tanker.

Men man skal nok ikke gå for sent i gang hvis man vil gøre sig håb om at deltage, for manuskriptet skal minimum være på 500.000 tegn (svarende til knap 100.000 ord).

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I december skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier