når mūsen ta’r en slapper

Sommerskrivning

25. juni 2011 - 12:07

Min sidste eksamen var for snart en uge siden, og jeg er godt i gang med min sommerskriveplan. Som altid har jeg taget munden for fuld, men indtil videre går det stødt fremad.

Førsteprioritet hele sommerferien igennem er Da dyrene fik stemmer, hvis anden udgave jeg er 6.848 ord inde i. Jeg forventer denne anden udgave ender på 30-35.000 ord, så det er en udmærket start. Mit mål er ét kapitel om dagen (der bliver atten i alt), men det er muligvis lige lovlig optimistisk -- især hvad anden halvdel af romanen angår, da den er så forandret, at jeg ikke har noget at genbruge af fra første udgave af romanen. Jeg satser på at få skrevet, betalæst og redigeret romanen inden sommerferien er slut.

Derudover arbejder jeg frem mod at have en kort kortprosasamling med den midlertidige titel Makuleret klar til Testrup Højskoles skrivekursus, hvor jeg har meldt mig på linjen, hvis kursister har manuskripter med til kritik. Det mål er jeg ikke nået så langt med som det var planen og grunden til det er, at jeg er blevet overrumplet af en idé til en ungdomsroman i dystopigenren, som ikke vil lade mig være i fred. Det er en genre der er meget oppe i tiden -- især med Hunger Games' biografpremiere til marts -- så jeg føler mig ikke motiveret til at undertrykke min lyst til at arbejde med dette projekt. I stedet er jeg kommet godt i gang med researchlæsningen og er lige blevet færdig med romanen Divergent af Veronica Roth, som sammen med Hunger Games-serien af Suzanne Collins er de eneste nyere ungdomsdystopier, jeg har læst. Jeg har dog læst flere af de klassiske voksendystopier ( 1984, Brave New World, Fahrenheit 451 m.fl.) og har samlet en liste af de seneste par års andre populære ungdomsdystopier (Uglies, Delirium, Incarceron m.fl.), som jeg regner med at læse hen over sommeren, så helt uforberedt føler jeg mig ikke. Jeg har også en idé til at krydse dystopigenren med en anden genre, og det tror jeg kan gøre det særligt interessant, men hvilken og hvordan vil jeg ikke afsløre endnu. Jeg stiler mod at have et skriveklart skelet inden sommerferien er slut.

På det seneste har jeg skrevet en del på min vikingeroman Ravna Ribefarer, men den har jeg sat på pause, mens jeg funderer yderligere over, hvad kernen i den fortælling, jeg forsøger at fortælle, egentlig er, for der er noget, der ikke føles rigtigt, og jeg har ikke lyst til at skrive en masse på romanen, som det viser sig ikke kan bruges alligevel.

Derudover stiler jeg også mod at arbejde videre på en romanidé, jeg er ved at udvikle med en ven, der går under titlen Dalen, men selve skriveprocessen regner jeg ikke med at nå til i sommerferien. Jeg vil også finde mig tid til at skrive nogle korte tekster til HUF's næste tekstsamling, Legeplads, og i hvert fald én tekst til undervisningsministeriets og kulturministeriets skrivekonkurrence.

(Billedet er taget af aless&ro's)

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I maj skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier