når mūsen ta’r en slapper

Tekst: Uddrag af "Makuleret"

28. juni 2011 - 7:17

Centre Georges Pompidou. Dit yndlingsmuseum. Billetterne er i min pung. Du sagde, at man skal miste sig selv i kunsten for rigtig at forstå den, at man skal blive ét med værket før man rigtig ser det. At kunsten i sit inderste væsen er ordløs, og det var derfor du droppede ud. Det tætteste jeg kom på at blive ét med noget var da jeg faldt i staver foran de pastelfarvede vandrør. Du grinede, og lyden trængte dybt ind i mig, og jeg følte mig i et pinagtigt øjeblik sikker på, at det hele var en drøm.

Eftermæle. At blive til en fiktiv eksistens i den kollektive erindring.

Hår. Egentlig er hår strenge af døde celler, der bliver siddende indtil de falder af eller bliver fjernet efter måneder eller år. Alligevel opfatter vi håret som en del af kroppen. Indtil vi klipper det af. Ligesom de yderste led på fars pegefinger og langfinger holdt op med at være en del af ham, da han skulle forkorte reolen til loftsværelset. Den kunne ikke være under skråvæggen, men den var billigere end den lave reol, for den var på tilbud. Far ville også gerne prøve rundsaven, som han havde fået. De forsøgte at sy dem på igen, men det gik ikke. Det var mærkeligt at der manglede noget af far, og han alligevel var far. Jeg klippede armen af en af mine actionfigurer, da vi kom hjem. Så pakkede jeg min arm ind i pudebetrækket og var enarmet.

Hukommelse. En historie, der bliver fortalt videre rundt i hele klassen, og da den kommer tilbage til læreren er citroner blevet til kykloper, og vi griner.

Psykosomatisk. Det sværeste ord jeg kunne i første klasse.

Sex. Et resultat af hormonubalancer hos et, to eller flere individer. Kropsvæsker der udveksles. En varme langt ind under huden.

Shakespeare, William. Afdød dramatiker. Udendørs opførelse af Romeo og Julie. Du er rørt, og jeg forsøger at blive det.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I juni skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier