når mūsen ta’r en slapper

Skrivekonkurrencer: fire gengangere

16. marts 2012 - 11:44

Ikke alle er lige officielle endnu, men det står klart, at i løbet af 2012 og '13, vil fire skrivekonkurrencer blive gentaget. Vi får (igen) mulighed for at indsende science fiction-noveller, en kort drengetekst og et teatermanuskript. Her ridser jeg dem op i kronologisk rækkefølge. Jeg har opført flere detaljer under oversigten over aktuelle konkurrencer.

Drengelitteraturprisen Undervisnings- og kulturministeriet lancerede sidste år denne skrivekonkurrence, og det er planen, at den skal gentages i år og igen næste år. Teksterne skal stadig være målrettet drengene fra 4.-7. klasse, men længdekravet er i år reduceret til 1.500 ord. Om indholdet skriver de:

Teksten skal have stærk narrativ fremdrift og skal placere sig tydeligt i en genrekategori, f.eks. krimi, historisk fortælling, fantasy og sport eller humor, idet erfaringen viser, at disse genrer appellerer til drenge.

Præmierne er stadig store -- 25.000, 10.000 og 5.000 kr. til henholdsvis første-, anden- og tredjepladsen. Årets konkurrence modtager først bidrag fra den 16. april og deadlinen er den 2. juli.

Danskerne og fremtidens kulturliv Fanzinet Science Fiction har i en årrække kørt tematiske novellekonkurrencer, og i år skal den handle om danskerne og fremtidens kulturliv. Den skal være på 5.000-15.000 ord, og må som noget nyt i år også være på norsk eller svensk. Der er bogpræmie og diplom til vinderne, og udgivelse i fanzinet til alle de noveller, der vurderes egnede. Deadlinen er den 31. december 2012.

Lige under overfladen 7 Konkurrencen er ikke slået op endnu, men Science Fiction Cirklen har også i år modtaget mange bidrag til Lige under overfladen 6, så de forventer at udgive endnu en antologi næste år, den syvende i serien. Kravene har ikke ændret sig synderligt de foregående år, så de bliver nok de samme næste år. Novellerne har maksimalt måttet være på 10.000 ord og præmien for at komme med i antologien er at få et gratis eksemplar. Deadlinen forventes at blive den 1. marts 2013. (opdatering: flere detaljer i Carl-Eddy Skovgaards kommentar til dette indlæg)

Dramatisk Debut 2014 Teater V har tre gange tidligere givet aspirerende dramatikere mulighed for at debutere med et brag. Kravene er denne gang de samme som tidligere: Stykket skal kunne fremføres af fire skuespillere, være på 75-90 sider og rette sig mod et publikum på 16 år og opefter -- og kun udebuterede dramatikere har lov at deltage. Førstepræmien er også i år på hele 100.000 kr, og anden- og tredjepladsen på henholdsvis 10.000 og 5.000 kr samt en uges workshop. Deadlinen er den 1. oktober 2013.

Til tasterne! Foruden de ovenstående er der også en vampyrnovellekonkurrence i gang med deadline den 31. maj. Der er kort sagt nok at gå i krig med det næste halvandet års tid, så hvis éns egne projekter ikke rigtig gnistrer eller har brug for at ligge brak, så er det stadig ikke nogen undskyldninger for ikke at få skrevet.

Search form

 

Bjarke Sølverbæk

 

Skriverier

Jeg har hverken fået skrevet i dag eller i går.
I maj skrev jeg i alt 0 ord.

 

Læserier

 

Bliv bedre til at skrive

Guldkorn er et leksikon over skrivekunsten hvor tips, tricks og teorier fra skrivehåndbøger, artikler og foredrag løbende bliver samlet.

Læs bl.a. om hvordan du opbygger spændende plots og troværdige karakterer og om meget mere.

 
 

Kategorier